briljansforlag.se

PRP löser alopecia areata

Filed under: Okategoriserade — at 7:47 e m on torsdag, september 26, 2013

Alopecia areata – Detta form av håravfall är en autoimmun sjukdom som kan drabba alla människor – män och kvinnor – unga och äldre. Sjukdomen kan komma när som helst och förloppet är ofta snabbt – håret ramlar av i runda områden – ofta enstaka små områden men i allvarligare fall drabbar större ytor över hela huvudet. Nordic Hair har stor erfarenhet av denna sjukdom och cirka åttio procent av de som behandlas återfår hårväxten inom tre till fem månader. Hårlaser och nålrullar är oftast använda men på senare tid har även PRP-behandling visat sig ge mycket goda resultat och snabb återväxt. Detta har visats i studier från Italien där de under åtta månader gjorde mer än 150 injektioner. Det finns inga negativa sidoeffekter av denna form av behandling utan det enda som i värsta fall händer är att resultat uteblir. Det är inte bra men utgör ingen risk för personens hälsa. Läkare i Österrike har injicerat fler än femtio personer och även där verkar utfallet vara positivt och ingen immunorelaterad negativ effekt har visat sig däremot en ökad hårväxt.

 


No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2021 briljansforlag.se   Provided by WPMU DEV -The WordPress Experts   Hosted by DG-W